Sencity Festival is een initiatief van stichting Possibilize.
Postadres:
Postbus 43014
3540 AA, Utrecht
Bezoekadres:
Park Oog in Al 4
3533 HE, Utrecht
We horen graag van je!
Neem contact met ons op
Heb je een vraag, opmerking, tip, klacht of een briljant idee? We horen graag van je! Alles voor een glimlach en een high-five!
Afhankelijk van de drukte kan het enkele dagen duren voordat we reageren op de mail. Bekijk ook de pagina met veelgestelde vragen, wellicht vind je daar meteen het antwoord op je vraag.
Veelgestelde vragen
Natuurlijk! Wij willen op Sencity Festival mensen samenbrengen die elkaar normaal gesproken niet zo snel tegenkomen. De zintuigprikkelende live muziekbeleving zorgt ervoor dat dove en slechthorende mensen muziek in een maximaal kunnen ervaren én het creëert tegelijkertijd een live 2.0 beleving voor iedereen.
Zo staat doof, slechthorend én horend publiek naast elkaar uit hun dak te gaan op Sencity Festival.
Aanvullend doen wij ons best om communicatie zo toegankelijk mogelijk te maken door de rol van gesproken taal te minimaliseren, tolken in te zetten én workshops Nederlandse Gebarentaal te faciliteren.
Nee, we houden ons netjes aan de regels: het geluidsniveau bij de live concerten is maximaal 103 decibel. Vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn. Daarom adviseren wij bezoekers om gehoorbescherming te dragen. Herbruikbare siliconen oordoppen (van het merk Alpine) zijn in TivoliVredenburg verkrijgbaar bij de kassa en servicebalie voor €4. Wees zuinig op je oren!
Absoluut! Beter nog: je kunt op Sencity Festival live muziek horen, ruiken, zien, voelen én proeven! Nieuwsgierig hoe dat werkt? Je kunt de aftermovie bekijken, maar het beste is om Sencity Festival op 6 april 2024 in levende lijve zelf te ervaren. We horen graag hoe je het vond!
Ook ja! Sencity Festival startte als persoonlijke uitdaging van oprichter en directeur Ronald Ligtenberg. Hij was een muziekindustrie professional en was toe aan een nieuwe persoonlijke uitdaging. Hij bedacht iets wat hem toentertijd onmogelijk leek: een muziekevenement voor doven. Vanuit nieuwsgierigheid ging hij het gesprek aan met de dovengemeenschap en gezamenlijk werd het eerste evenement in 2003 georganiseerd in Nighttown in Rotterdam.
Bij Sencity Festival staan de behoeften van mensen met verschillende type beperkingen centraal. We bedenken innovatieve, baanbrekende oplossingen – zoals zintuigprikkelende livemuziek – en realiseren zo een festival dat enerzijds toegankelijk wordt én tegelijkertijd meerwaarde creëert voor verschillende doelgroepen.
Kortom: iedereen die openstaat voor het ontmoeten van nieuwe mensen en het ervaren van cultuur met al zijn zintuigen is van harte welkom!
Sencity Festival is toegankelijk voor alle leeftijden. Bezoekers die 18+ zijn krijgen een andere kleur bandje om alcoholische drankjes te kopen. Bij twijfel over de leeftijd van een bezoeker, kan bij de ingang worden gevraagd om een legitimatiebewijs. Sencity Festival start om 18:30 uur en duurt tot 04:00 uur. We adviseren dat bezoekers jonger dan 18 jaar tot uiterlijk 00:00 uur blijven. Alcohol- en drugsmisbruik (ook bij minderjarigen) wordt niet gedoogd.
We vinden het belangrijk dat Sencity Festival bereikbaar is voor zoveel mogelijk mensen. Utrecht ligt centraal in Nederland en TivoliVredenburg is zeer goed bereikbaar. Vanaf Centraal Station is TivoliVredenburg enkele minuten lopen en de omgeving biedt voldoende parkeergelegenheid (ook voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart).
We willen bezoekers de best mogelijke ervaring geven. Sencity Festival is een complex evenement dat veel vraagt van de locatie waar het wordt georganiseerd en het personeel. We investeren in een langdurige en duurzame samenwerking met TivoliVredenburg waardoor we gezamenlijk kunnen garanderen dat jullie een fantastische ervaring krijgen.
Dit is helaas niet mogelijk. TivoliVredenburg kan geen tickets terugnemen. Je kunt je ticket bijvoorbeeld via Ticketswap aanbieden aan andere geïnteresseerden.
Net als de samenstelling van onze bezoekers, streven we binnen ons team naar een 50-50 verdeling: 50% horend, 50% doof/slechthorend. Op dit moment (2024) bestaat ons team uit 25 Possibilizers waarvan 60% horend en 40% doof/slechthorend. Elk jaar zetten we actief stappen om ons doel te behalen.
Wil je voor Sencity Festival werken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.
Fun fact: elk jaar zijn er meer dan 30 tolken Nederlandse Gebarentaal werkzaam op Sencity Festival. Gebarentolken en schrijftolken aanwezig in centrale ruimtes, bij de kassa, EHBO en alle programmaonderdelen. De muziekoptredens worden versterkt door deaf performers. Deaf performance is een kunstvorm waarbij muziek – de teksten, emotie en intentie – vertaald wordt naar een performance door dove of slechthorende performers die beweging en gebarentaal combineren, hun moedertaal die rijk is aan mimiek en lichaamstaal.
Meer informatie over tolken, begeleiders, rolstoeltoegankelijkheid, een prikkelarme ruimte en andere manieren waarop wij toegankelijkheid organiseren, zijn te vinden op de pagina Praktische Informatie.
We vinden het super leuk om op social media te zien hoe jij Sencity Festival ervaart met je vrienden én de nieuwe mensen die je ontmoet! Maak met je telefoon dus gerust foto’s en filmpjes en vergeet ons niet te taggen wanneer je ze publiceert op Instagram of Facebook.
Het is niet toegestaan om foto’s of video’s te maken van het personeel van TivoliVredenburg en Sencity Festival zonder hun toestemming.
Het is niet toegestaan zonder toestemming professionele foto-, video- en audioapparatuur mee naar binnen te nemen. Wil je een Sencity Festival bijwonen, recenseren of fotograferen voor een medium? Stuur een e- mail met je aanvraag naar tim@possibilize.today.
Nee, dat is niet nodig. Wil je communiceren met een doof/slechthorend persoon en beheers je geen Nederlandse Gebarentaal? Dan kun je bijvoorbeeld pen en papier gebruiken of de notities in je telefoon. Op het festival zijn ook tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig. Je kunt hen ook benaderen wanneer je ondersteuning nodig hebt bij een vertaling.
We willen je wel verklappen: Nederlandse Gebarentaal is ontzettend leuk! TYD biedt elk jaar een workshop Nederlandse Gebarentaal aan op Sencity Festival. Hier leer je een aantal basisgebaren. Je kunt je ook aanmelden voor hun online cursus!
Bijna! Met uitzondering van Azië en Antarctica hebben op elk werelddeel al edities van Sencity Festival plaatsgevonden. Het vernieuwende, zintuigprikkelende festivalconcept sloeg aan in de dovengemeenschap en het succes verspreidde zich als een lopend vuurtje. Dit zorgde ervoor dat Sencity Festival van Nederland reisde naar onder andere Londen, Berlijn, Helsinki, Kaapstad, Johannesburg, Sydney, Auckland, São Paulo, Rio de Janeiro en Patagonia. Je komt meer te weten over onze geschiedenis op onze Over-pagina.