Sencity Festival: De ideale wereld voor één dag

Sencity Festival: De ideale wereld voor één dag

“Droombeeld van een volmaakte situatie, die nooit bereikt zal worden; illusie; luchtkasteel.” – dit zijn drie definities van een utopie. Het betekent letterlijk iets dat niet mogelijk is.

Bij Possibilize verbinden, inspireren en activeren we mensen om te denken en handelen in mogelijkheden, in iedere situatie. Dat betekent dat een ideaalwereld wel zeker mogelijk is, en wij het zien dit als de perfecte uitdaging.

In de huidige maatschappij zijn onrecht en uitsluiting nog steeds aan de orde van de dag. Druk om aan een bepaalde norm te voldoen veroorzaakt depressie en burn-out; een gebrek aan gebarentaal vaardige mensen en belemmeringen om tolken in te zetten zorgen voor veel belemmeringen in basiscommunicatie; een gelijkwaardige behandeling is nog altijd niet vanzelfsprekend. Dit maakt het moeilijk om het gevoel te hebben dat je ertoe doet en dat je volledig wordt geaccepteerd zoals je bent.

In onze ideaalwereld is dit anders. Een gebrek aan stress zorgt voor het gevoel van vrijheid. Handelen uit liefde is de manier van omgang. We vieren wie iedereen is, zoals iedereen is. We stimuleren zelfexpressie door dans, muziek, verhalen en kunst. Gelijkwaardigheid is het vertrekpunt. Iedereen wordt geaccepteerd, gezien en gehoord, diversiteit wordt gevierd en iedereen denkt in mogelijkheden. Iedereen voelt zich veilig en we stimuleren communicatie, zonder belemmeringen.

We nodigen jou uit in onze ideaalwereld. Word burger van onze zintuigprikkelende stad op zaterdag 6 april: Sencity Festival. Bekijk het programma en bestel je ticket.

Scroll to Top