Sencity Festival presenteert meest internationele muziekprogramma ooit in samenwerking met Revelland

Sencity Festival presenteert meest internationele muziekprogramma ooit in samenwerking met Revelland

Op zaterdag 6 april keert Sencity Festival terug naar TivoliVredenburg met een internationale primeur. Sencity Festival slaat de handen ineen met Revelland, het internationale netwerk dat livemuziek transformeert tot inclusieve, multisensorische ervaringen. Na een jaar intensieve begeleiding, met als doel hun live acts toegankelijker en meeslepender te maken, maken zes innovatieve artiesten hun debuut op Sencity Festival:

  • The Anahit uit Hongarije
  • K!NGDOM uit Spanje
  • CUT_ uit Nederland
  • Lyra Valenza x Signe Dige uit Denemarken
  • Bratři uit Tsjechië
  • One Eat One uit Italië


De zes acts nemen het publiek mee op een unieke reis langs alle zintuigen. Deze onvergetelijke showcase markeert het begin van de Europese festivaltour van Revelland, met onder andere aankomende optredens op Roskilde en Sziget.

Bratři, CUT_, K!NGDOM, Lyra Valenza, One Eat One en The Anahit hebben het afgelopen jaar intensief gewerkt aan het verrijken van de livemuziekervaring voor het gehele publiek. Hiervoor werkten ze samen met internationale experts onder wie Gideon Berger (stage design voor onder anderen Dua Lipa & Glastonbury), Nwando Ebizie (nichemuziek), Sarah McCartney (geurexpert), en Adam Thomason (chefkok & voedselexpert). Bezoekers van Sencity Festival 2024 krijgen als eersten de unieke mogelijkheid om de getransformeerde liveoptredens te zien, te horen, te ruiken, te voelen en vooral: te ervaren.

Revelland en Sencity Festival benadrukken niet alleen het belang van inclusiviteit, maar hebben als doel dit een inspiratie te laten zijn voor hogere artistieke kwaliteit. Door samen te werken met en actief feedback op te halen vanuit de verschillende communities, het inclusion board en bij ervaringsdeskundigen, omarmen beide project creatieve toegankelijkheid. De showcase op Sencity Festival 2024 laat zien dat een inclusieve aanpak leidt tot een betoverende ervaring voor het gehele publiek – ongeacht eventuele beperkingen. Het debuut vormt een mijlpaal in het streven naar een toegankelijkere benadering van livemuziekoptredens.

Sencity Festival nodigt muziekfanaten, cultuurliefhebbers en een breed publiek uit om deze unieke livemuziekervaring te komen ervaren en de zes door Revelland geselecteerde bands te ontdekken voordat ze de festivalpodia van Europa veroveren. Na de showcase in Utrecht, doen de bands Roskilde (Denemarken), Colours of Ostrava (Tsjechië), Sziget (Hongarije), Cooltural (Spanje), KeepON Live (Italië) en Eurosonic Noorderslag (Nederland) aan.

Bestel nu je ticket voor Sencity Festival 2024.

Scroll to Top