Samenwerken

Samenwerken

Gastcolleges

Sencity Festival maakt al meer dan 20 jaar wereldwijd impact. Het succesvolle, zintuigprikkelende festivalconcept reisde van Nederland naar onder andere Londen, Berlijn Helsinki, Kaapstad, Johannesburg, Sydney, Auckland, São Paulo, Rio de Janeiro en Patagonia. We inspireren graag een nieuwe generatie makers en organisatoren om cultuur op creatieve wijze toegankelijk te maken. Onze eigen lessen staan hierbij centraal: omarm problemen, denk en handel in mogelijkheden, committeer jezelf, ga 1000 keer op je bek en creëer elke keer iets beters.

Advies (creatieve) toegankelijkheid

Possibilize, de organisatie die Sencity Festival organiseert, bedacht de term “creatieve toegankelijkheid”. Dit is toegankelijkheid op een dusdanige manier dat meerdere groepen hiervan kunnen profiteren. Het zijn oplossingen die leiden tot een verbetering van wat er al was zoals een optreden, een concert, een podium of een theater. Zo zorgt de zintuigprikkelende festivalervaring van Sencity Festival ervoor dat dove, slechthorende en horende bezoekers gelijkwaardig muziek beleven. Wil je advies of heb je vragen? We delen graag onze best én worst practices.

Inzet tolken

Op Sencity Festival hebben tolken Nederlandse Gebarentaal, schrijftolken, muziektolken en deaf performers een onmisbare rol. We krijgen van andere organisaties dan ook vaak vragen over de inzet van tolken om hun evenementen toegankelijker te maken. Het is belangrijk om te weten dat er een groot tekort is aan tolken in Nederland. Weet je niet zeker of er dove/slechthorende bezoekers naar je evenement komen? Boek dan niet preventief een tolk die mogelijk voor niemand staat te tolken – deze tolk is mogelijk hard nodig op een andere plek door een doof/slechthorend persoon.

Scroll to Top